Truineer Nieuws melden?

STRC pakt 6 medailles tijdens internationale jeugdmeeting La Louvière

Na 2 jaar wachten werd de internationale jeugdmeeting reddend zwemmen voor 10 tot 14 jarigen eindelijk terug georganiseerd. STRC bracht 9 jonge zwemmers en zwemsters aan de start, een redelijk onervaren team waarvan de meesten pas terug aan het trainen zijn na de recente opening van het Lago Bloesembad in St-Truiden.

Bij de benjamins meisjes waren er 2 overwinningen voor Eline Coune, zowel bij de 100m superlifesaver als de 50m popredden mocht ze de gouden medaille in ontvangst nemen. Clubgenote Maren Huysmans mocht Eline vergezellen op het podium van de 100m superlifesaver met een mooie 3de plaats.

Reiner Huysmans kon bij de benjamins jongens 2 bronzen medailles mee naar huis nemen op de 100m hinderniszwemmen en de 50m lifesaver.

Bij de miniemen meisjes was de tegenstand te sterk, bij de miniemen jongens was het 2 maal net geen podium voor Bernd Huysmans.

De laatste medaille werd behaald door de jongensploeg (Bernd Huysmans-Reiner Huysmnas-Enno Gillabel-Mathis Verstraete-Tuur Geutjes). In de aflossingen konden zij na een spannende strijd na 3 onderdelen de bronzen medaille mee naar huis nemen. Voor de meisjesploeg (Nina Geijsenbergh-Eshet Daldaeva-Maren Huysmans-Eline Coune) zat er geen medaille in, zij eindigden op de 5de plaats.

Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, staande mensen en buitenshuis

Team STRC 2