Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden breidt terraszones uit tot eind oktober

Het zomerterrasseizoen voor de horeca heeft dankzij het mooie weer een vroege start genomen. Net als vorig jaar besliste het lokaal bestuur om de horeca maximaal te ondersteunen en worden de terraszones uitgebreid tot en met 31 oktober 2022.

‘De komende maanden bruist Sint-Truiden van de activiteiten! Verrassende events zorgen voor veel beleving en plezier. Horeca en evenementen creëren de ideale mix om bewoners én bezoekers te laten genieten van de mooiste stad van Europa’, zegt Hilde Vautmans, schepen van Middenstand en Handel en Evenementen. ‘Volgende week al verwachten we heel wat volk voor de Lentekoopdagen. Ook de horeca is helemaal klaar voor de gezellige drukte. Als stadsbestuur willen we de ondernemers optimaal ondersteunen. Daarom hebben we er dit jaar opnieuw voor gekozen om de horecauitbaters de kans te geven hun terrassen ruimer op te stellen. Een bezoek aan onze cafés, koffiehuizen, brasserieën en restaurants wordt meer dan ooit een moment om te genieten en te onthaasten.’

Terrasuitbreiding in het stadscentrum
Tot en met 31 oktober 2022 worden de terraszones op de Grote Markt, het Heilig Hartplein en de Groenmarkt tijdelijk uitgebreid. Op de 3 pleinen worden bovendien reservezones voorzien die kunnen worden aangevraagd voor de organisatie van evenementen. Veiligheid en de toegankelijkheid voor zachte weggebruikers komen op de eerste plaats. Daarnaast zal er gewaakt worden over de kwalitatieve uitstraling van de terrassen. De uniforme vormgeving van de vierseizoensterrassen met duurzame, esthetisch verantwoorde materialen en zonneschermen in neutrale kleuren brengt visuele rust in het straatbeeld. Die richtlijnen worden doorgetrokken naar de zomerterrassen en de uitbreidingszones. Als hoofdstad van Haspengouw staan kwaliteit en innovatie voorop. Ook andere Vlaamse steden zoals Mechelen kiezen nu voor een erg gelijkaardige aanpak.

Heropstart horeca elders in Sint-Truiden

‘Natuurlijk geldt de terrasuitbreiding ook in onze dorpen! Met de bloesems in het vooruitzicht zullen deze horecazaken ongetwijfeld blij zijn met de extra ruimte die ze kunnen aanbieden. De lente is de mooiste tijd van het jaar om buiten te smullen van al het lekkers uit onze streek op een zonovergoten terras’, besluit schepen Hilde Vautmans.