Truineer Nieuws melden?

Nina Derwael opent nieuw bloesemseizoen van BelOrta Bloesembar

Goed nieuws uit Velm. Daar maken ze zich verder klaar voor de opening van de BelOrta Bloesembar. “Twee jaar heeft corona roet in het eten gegooid maar nu zijn we er opnieuw, beter en sterker dan ooit. We zijn trots dat we onze Olympisch Kampioen Nina Derwael mogen verwelkomen tijdens ons openingsweekend. Op zondag zal Nina officieel ons bloesemseizoen openen en zal ze ook tijd maken voor haar fans”, klinkt het enthousiast bij de organisatie van de BelOrta Bloesembar.

© Nina Derwael

Programma openingsweekend met Nina Derwael
Vrijdagavond 25 maart – exclusieve openingsreceptie voor de buurt
Zaterdag 26 maart: open van 11.30 uur tot zonsondergang
Zondag 27 maart:

  • 9 uur – ontbijt & gegidste wandeling – inschrijven via www.bloesembar.com nog mogelijk
  • 14 uur – meet & greet Olympisch Kampioen Nina Derwael – tijd om Nina te feliciteren met haar titel, maar zeker ook met haar dansprestaties!
  • Restaurant is doorlopend open, voor de Bloesembarbecue raden we reservatie op voorhand aan. Om gewoon iets te komen drinken en klein te eten is reservatie niet vereist.

De nieuwigheden
Barbecueën in de bloesemvallei met extra beleving
Het bloesemrestaurant onder leiding van onze chef Hans Barbaix krijgt een boost! Met meer dan 100 zitplaatsen is het gedeelte van het restaurant mét open keuken een stuk ruimer geworden waardoor er ook grotere groepen van over heel Vlaanderen terechtkunnen. Reservaties voor het bloesemrestaurant kunnen dagelijks. Groepen van meer dan 15 personen mailen best zodat er een arrangement op maat kan uitgewerkt worden. Het menu brengt lokale producten verwerkt in Haspengouwse gerechtjes die zullen zorgen voor een ware vitamine booster. BelOrta zorgt voor gloednieuwe verse fruitsappen (een primeur!), appelchips en voorziet uiteraard alle lokale groenten en fruit verwerkt in het menu. Warme bakker Wiame zorgt voor de zoetighedenen en met producten van Brouwerij Wilderen hebben we opnieuw lokale specialiteiten op de drankenkaart staan. Via een partnership met e-bike-merk Jools kan er een fiets gewonnen worden ter waarde van meer dan 3.000 EUR!

Grote ‘nieuwe’ Bloesemwandeling samen met bestaande educatieve wandeling
Tijdens de vorige editie waren er heel wat goede reacties op de educatieve wandeling van 3 kilometer. Die wandeling vindt ook dit jaar plaats en wordt uitgebreid met een wandeling van 8,5 km en dit op vraag van de bezoekers. De BelOrta Bloesembar dankt alvast de vele landbouwers, partner De Blauwe Vogel en de watering die hun medewerking hieraan verlenen. Elke zondag is er van 14 tot 18 uur ook nog altijd begeleide kinderanimatie.

Bloesem hondenwandeling
Ook de viervoeters worden niet langer vergeten.  Op zondag 15 mei van 8 tot 14 uur vindt er een heuse bloesem quiz-spelwandeling plaats. Samen met AVEVE Landen en Brustem en de Truiense hondenscholen kan er een keuze gemaakt worden tussen een  wandeling van 3 of 8,5km met gratis doggybag. Inschrijven is gratis.

Bloesembussen breiden shuttleservice uit
Met twee extra elektrische ‘bloesembussen’ – een grotere versie van de golfkarretjes waar maar liefst 23 personen op kunnen in samenwerking met Carrosserie Liebens – zal nu ook op drukke momenten de bezoeker de kans krijgen om zich te laten ‘vervoeren mét beleving’ en zeker voor de kinderen is dit super leuk!

Wat goed is wordt herhaald en daar wat zijn we blij!
Bloesemontbijt, bloesemballonvaarten… en zo lang geleden
“Wat goed is moeten we niet veranderen. Zo is er elke zondag het bloesemontbijt van 9 uur tot 12 uur, inclusief een gegidste bloesemwandeling voor 25 euro, kinderen onder 12 jaar aan 15 euro. Iedere zaterdag en zondag zijn er om 19u bloesemballonvluchten mogelijk. Voor 140 euro krijgt de deelnemer een adembenemend zicht over het Haspengouws landschap”, klinkt het enthousiast bij Peter Onkelinx, organisator. “We hebben zo uitgekeken om de BelOrta Bloesembar terug opnieuw te mogen organiseren, want het is ondertussen al drie jaar geleden. We krijgen ook heel veel warme reacties, we voelen dat iedereen er samen met ons hard naar uit kijkt.”