Truineer Nieuws melden?

Gingelom pakt uit met fietslus ‘Smaak van Hier’

De gemeente Gingelom pakt uit met een fietslus die de zogenaamde Korte Keten in de picture plaatst en ondersteunt.

De gemeente Gingelom zet dit jaar in op een extra ondersteuning van de Korte Keten. Ze wil het ruime aanbod aan plaatselijk lekkers promoten want er is zoveel meer te vinden dan je op het eerste zicht zou denken. Zo zijn er naast sappige appelen, peren en kersen ook verschillende rode bessen en zelfs druiven. De alom gekende groene asperges van Regalys horen er ook bij. Ook vele andere heerlijke groenten, vers van het veld, of verrukkelijke aardappeltjes worden aangeboden. Bovendien kunnen kakelverse eitjes gekocht worden, onder andere bij een biologisch leghennenbedrijf, die de enige is in de wijde omtrek.

Er werd een nieuwe fietslus van 34 km uitgewerkt, die de fietser leidt langs de handelaars van de Korte Keten en dwars door het betoverende Haspengouwse landschap.

Gingelom gelooft daarnaast dat de logiesuitbaters en de handelaars van de Korte Keten elkaar kunnen versterken door ieders unieke troeven te leren kennen en misschien samen te werken of naar elkaar door te verwijzen.
De gemeente bracht hen op 29/03/2022 dan ook samen op een netwerk-event. De aanwezigen konden er genieten van proevertjes van de Korte Keten, lekkere plaatselijke appelsappen en andere hapjes en dranken.

Het werd een geslaagde avond gevuld met fijn wederzien, nieuwe ontdekkingen en de voorstelling van de gloednieuwe fietslus.