Truineer Nieuws melden?

Dankzij ‘duiveltje’ Koita

De linkerkolom, de achtste plaats, klantenbinding met het oog op de slotmatch tegen Standard… Het stond lang op de helling. Tot invaller Koita zijn duivels ontbond en de kanaries in de slotminuten toch de overwinning schonk: 3-2

© Kevin Vanhees

Eerste helft: Brüls als een vis in het water

Over Cercle Brugge springen en zich naast Genk op plaats 8 in de rangschikking springen… Dat was de inzet van de match tegen rode lantaarn Beerschot. Daarvoor was het onder meer rekenen op een gezegende avond van Christian (Ronaldo) Brüls, zoals een spandoek in het supportersvak aangaf. En een gezegende avond kende de Oostkantonner, zeker die eerste helft. Eerst werd een schitterend doelpunt van zijn voet nog afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Maar even later rondde hij een mooie aanval op rechts af met een schitterende krul: 1-0 in minuut 13. Hara had even nadien zelfs de 2-0 aan de voet maar hij reageerde te verrast op de voorzet van zijn landgenoot Hayashi. STVV leek zo een makkelijk avondje tegemoet te gaan, maar toen Vaca zijn maatje Suzuki de laan instuurde liet de Japanner in Antwerpse loondienst Schmidt met een gekuist schot kansloos: 1-1. Dan was het woord weer aan Hara. Eerst miste hij nog een grote kans, maar vervolgens knikte hij een gemeten voorzet van Hashioka onhoudbaar  tegen de netten.  Ook Brüls kwam nog een keer piepen. Net-buiten de zestien nam hij een afgewekend voorzet direct op de slof maar Bourdin kon op de lijn redding brengen. 2-1 dus bij de rust.

Tweede helft: Kanaries vergooien het zelf

De tweede helft had STVV alles een tijdlang onder controle. Maar de inbreng van Holzhauser aan de overkant keerde het tij. Eerst kon Schmidt nog in extremis redding brengen op een poging van Radic na corner van Holzhauser. Een verwittigd man is er twee waard, denk je dan. Maar bij een nieuwe hoekschop, opnieuw van Holzhauser, kopte diezelfde Radic wel raak. Even later liet Shankland op een onwaarschijnlijke manier de 2-3 liggen. STVV was nu helemaal wakker en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Lejoly had een stevige reflex in huis op een kopbal van Hara. Maar veel meer leverde het offensief van de kanaries niet op.Beerschot leek nog een keer een punt te zullen pakken. Maar dat was zonder Koita gerekend. Na een mooie solo op de rand van de zestien nam die de bezoekende doelman overhoeks te grazen. 3-2 op de valreep.