Truineer Nieuws melden?

“Bloesembar in Velm wordt BelOrta Bloesembar”

Onlangs lanceerde de organisatie van de Bloesembar in Velm de nieuwigheden van de boostereditie. Tal van arrangementen zijn er bijgekomen, een grotere wandeling, maar aan de basis verandert niets: Instant Happiness. Vandaag kondigt de organisatie de samenwerking aan met BelOrta. “De BelOrta Bloesembar in Velm kan alleen bestaan dankzij verschillende samenwerkingen met partners. We zijn dan ook trots dat we vandaag de samenwerking met BelOrta kunnen aankondigen”, klinkt het enthousiast bij de organisatie.

© Belgium Media - Kevin Vanhees

Booster-editie
“Twee jaar heeft corona roet in het eten gegooid maar nu zijn we er opnieuw, beter en sterker dan ooit. De “Booster-editie” van de BelOrta Bloesembar belooft met heel wat nieuwigheden een topper van formaat te worden. Vanaf 26 maart 2022 kan iedereen bij ons terecht voor een échte Haspengouwse booster waar we allemaal ontzettend veel nood aan hebben. De pop-up bar in het open veld in de bloesemvallei, pal op de bloesemfietsroute tussen knooppunten 186 en 359, zal fantastisch worden. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: genieten in de bloesemvallei met lekker lokaal eten én drinken. Nog een streepje zon en we kunnen er allemaal weer tegen. Instant happiness.”

Partner BelOrta zorgt voor verbazend plezante twist
De boostereditie kan uitpakken met een gloednieuwe naampartner. Belgische fruit- en groentecoöperatie BelOrta engageert zich de komende 2 jaren om het “verbazend plezant” gehalte van de BelOrta Bloesembar naar een nog hoger niveau te tillen. “Als coöperatie van, voor en door zo’n 1.000 lokale telers vinden we het van uiterst belang om initiatieven met een vergelijkbare lokale insteek te ondersteunen”, aldus Glenn Sebregts (Divisiehoofd Marketing bij BelOrta). “Bovendien ligt de fruitstreek ons, als één van ’s lands belangrijkste lokale fruitproducenten, zeer nauw aan het hart”, vervolgt Sebregts.

De nieuwigheden
Barbecueën in de bloesemvallei met extra beleving
Het bloesemrestaurant onder leiding van onze chef Hans Barbaix krijgt een boost! Met meer dan 100 zitplaatsen is het gedeelte van het restaurant mét open keuken een stuk ruimer geworden waardoor er ook grotere groepen van over heel Vlaanderen terechtkunnen. Reservaties voor het bloesemrestaurant kunnen dagelijks. Groepen van meer dan 15 personen mailen best zodat er een arrangement op maat kan uitgewerkt worden. Het menu brengt lokale producten verwerkt in Haspengouwse gerechtjes die zullen zorgen voor een ware vitamine booster. BelOrta zorgt voor gloednieuwe verse fruitsappen (een primeur!), appelchips en voorziet uiteraard alle lokale groenten en fruit verwerkt in het menu. Warme bakker Wiame zorgt voor de zoetighedenen en met producten van Brouwerij Wilderen hebben we opnieuw lokale specialiteiten op de drankenkaart staan. Via een partnership met e-bike-merk Jools kan er een fiets gewonnen worden ter waarde van meer dan 3.000 EUR!

Grote ‘nieuwe’ Bloesemwandeling samen met bestaande educatieve wandeling
Tijdens de vorige editie waren er heel wat goede reacties op de educatieve wandeling van 3 kilometer. Die wandeling vindt ook dit jaar plaats en wordt uitgebreid met een wandeling van 8,5 km en dit op vraag van de bezoekers. De BelOrta Bloesembar dankt alvast de vele landbouwers, partner De Blauwe Vogel en de watering die hun medewerking hieraan verlenen. Elke zondag is er van 14 tot 18 uur ook nog altijd begeleide kinderanimatie.

Bloesem hondenwandeling
Ook de viervoeters worden niet langer vergeten.  Op zondag 15 mei van 8 tot 14 uur vindt er een heuse bloesem quiz-spelwandeling plaats. Samen met AVEVE Brustem en Landen en de Truiense hondenscholen kan er een keuze gemaakt worden tussen een  wandeling van 3 of 8,5km met gratis doggybag. Inschrijven is gratis.

Bloesembussen breiden shuttleservice uit
Met twee extra elektrische ‘bloesembussen’ – een grotere versie van de golfkarretjes waar maar liefst 13 personen op kunnen in samenwerking met Carrosserie Liebens – zal nu ook op drukke momenten de bezoeker de kans krijgen om zich te laten ‘vervoeren mét beleving’ en zeker voor de kinderen is dit super leuk!

Wat goed is wordt herhaald en daar wat zijn we blij!
Bloesemontbijt, bloesemballonvaarten… en zo lang geleden
“Wat goed is moeten we niet veranderen. Zo is er elke zondag het bloesemontbijt van 9 uur tot 12 uur, inclusief een gegidste bloesemwandeling voor 25 euro, kinderen onder 12 jaar aan 15 euro. Iedere zaterdag en zondag zijn er om 19u bloesemballonvluchten mogelijk. Voor 140 euro krijgt de deelnemer een adembenemend zicht over het Haspengouws landschap”, klinkt het enthousiast bij Peter Onkelinx, organisator. “We hebben zo uitgekeken om de BelOrta Bloesembar terug opnieuw te mogen organiseren, want het is ondertussen al drie jaar geleden. We krijgen ook heel veel warme reacties, we voelen dat iedereen er samen met ons hard naar uit kijkt.”

Alle Informatie en reservaties: www.bloesembar.com en/of reservaties@bloesembar.com