Truineer Nieuws melden?

Bijna 1,3 miljoen armer door internetoplichting

Bijna 1,3 miljoen euro in onze buurt buit gemaakt via internetoplichting. Dat is het cijfer voor 2021.

© Youtube
In 2021 werden er binnen onze politiezone 335 pv’s opgesteld omwille van een vorm van computercriminaliteit. Van deze 335 opgestelde pv’s gingen er 133 over oplichting via het internet. Dit zorgde samen voor maar liefst €1.264.350 aan geleden nadeel. Dit bedrag stijgt ieder jaar wegens het steeds evoluerende karakter van computercriminaliteit waardoor het steeds moeilijker te herkennen valt.
Om deze reden wil onze politiezone inzetten op het correct en duidelijk informeren en waarschuwen van de inwoners zodat slachtofferschap voorkomen kan worden. Om dit te realiseren zal Kiara, stagiair van de KU Leuven een onderzoek doen naar deze vorm van criminaliteit. Een aantal slachtoffers zullen binnenkort een enquête in de brievenbus krijgen.
Aarzel zeker niet om deel te nemen, het vraagt slechts 15 minuten van uw tijd en kan nieuwe slachtoffers helpen voorkomen.