Truineer Nieuws melden?

STVV zet leider Union een flinke hak

In het Dudenpark heeft STVV een einde gemaakt aan de zegereeks van tien matchen zonder nederlaag van leider Union. De Unionisten kregen de bal maar vingen daar niks mee aan. Brüls scoorde de 0-1 op strafschop, Vanzeir miste in het slot een strafschop.

© Kevin Vanhees

Hoe pak je leider Union aan? ‘Met de eigen wapens’, moet coach Hollerbach gedacht hebben. Hij zette een laag blok, dat de tegenstander makkelijk aan banden legde, nauwelijks iets weggaf en er bij momenten snel en gevaarlijk uitkwam. De beste kansen waren in de eerste helft trouwens voor STVV, maar bij de rust stond vooral dankzij een uitstekende Moris nog altijd de 0-0 op het bord.

Zelfde recept de tweede helft, al kwamen de Kanaries vanaf minuut één nadrukkelijker in het spel voor. Het rendeerde. Klauss werd in de zestien in de clinch genomen en Put legde de bal op de stip. Brüls liet de kans niet liggen en knalde het leer snoerhard en onhoudbaar tegen de netten. Het bleef spannend, met Union dat nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Maar de leider vond nauwelijks een gaatje en moest achterin bijzonder waakzaam blijven. Tot Hashioka in het slot slecht verdedigde op Undav, de spits in de zestien haakte en de bal ook daar op de stip ging. Vanzeir knalde de strafschop echter ver over. Die klap kwamen de Unionisten niet meer te boven.

Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, staande mensen, buitenshuis en , met de tekst 20 con S