Truineer Nieuws melden?

STVV wint ‘windmatch’ met 2-0

STVV wint met 2-0, spring over OHL in het klassement en telt nog amper vier punten achterstand op plaats 8.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: Dony geeft visitekaartje af

Gejaad door de wind was het moeilijk voetballen op Stayen. Maar de kanaries waren de enige ploeg die in de eerste helft lijn kregen in hun spel. Dat leverde ook een mooi doelpunt op. Hara knikte een hoekschop van Brüls buiten bereik van Runarsson. OHL kon daar buiten een aantal corners nagenoeg niks tegenover stellen. Integendeel, het was STVV dat gevaarlijk bleef, met debutant Dony, complexloos in zijn acties, telkens in een opvallende rol. Maar doelpunten leverde dat niet op. 1-0 bij de rust.

Tweede helft: kantje boord

In de tweede helft was de eerste kans voor STVV. Maar Hara knikte het leer te centraal naar doel. Dan volgde een serieuze verwittiging van OHL. Maar de reboundgoal van Dewaest werd wegens (nipt) buitenspel afgekeurd. Vervolgens ontsnapten de kanaries, want Kaba liet een wenkende kans alleen voor doel onbegrijpelijk liggen. OHL moest uiteindelijk met 10 verder, na fout van Malinov op Kagawa. Toch stelde Kaba nog een keer Schmidt op de proef. Maar uiteindelijk deed Hayashi in de toegevoegde tijd de match helemaal op slot op aangeven van Hara. 2-0 dus.