Truineer Nieuws melden?

STVV wint met 1-3 bij KVK

In een fel bevochten match nam een secuur verdedigend en zeer efficiënt STVV de maat van de kerels uit Kortrijk. Zo werd het 1-3. Onze kanaries mogen vanaf nu alleen nog naar boven kijken.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: 100% efficiënt STVV

Steriel balbezit (ruim 75%)  voor Kortrijk, maar wel twee treffers voor STVV. Eerst knalde Koita een voorzet van Brüls met de perfecte volley tegen de netten, vervolgens zett Brûls een strafschop na trekken op Hara perfect om. 0-2 bij de rust.

STVV overleeft en geeft doodsteek

Tweede helft zag het er even slecht uit voor STVV, zeker toen Kadri een voorzet van Badamosi mocht binnen tikken. Even paniek, maar STVV bleef zorgvuldig verdedigen en kwam ook gevaarlijk piepen. Een knal van Koita onderkant lat had beter verdiend. Het bleef spannend. Tot Joao Klauss in het slot mocht invallen. Die zijn eerste actie leidde meteen het verlossende doelpunt in voor de kanaries. Delle duwt een voorzet van de Braziliaan ongelukkig in de voeten van Hayashi, die de 1-3 van dichtbij in doel gleed. Daarmee was de match gespeeld.