Truineer Nieuws melden?

Onzekere tijden voor Team Hope

De toekomst voor voedselband Team Hope is onzeker. Er moet een belangrijke beslissing worden genomen.

Voedselbank Team Hope Sint Truiden staat voor spannende tijden.
Crisis dagen voor veel mensen, deze keer ook voor de voedselbank zelf, en dit voor de nabije toekomst. Het gebouw wat we huren staat te koop. Als er een nieuwe eigenaar komt zal de huur met zo’n 60 procent duurder worden, ook elektriciteit wat enorm duur is geworden enz. Het mooie is dat we al 9 jaar zoveel mensen hebben mogen helpen, wat ons hart alleen maar verheugd, ook GEBA heeft enorm geholpen met hun gebouw. Doch moet dit alles nu stoppen, wat ons betreft helemaal niet. Daarom doen we een oproep aan alle OCMW,s en gemeenten die ons gezinnen sturen voor hulp. We moeten ons realiseren dat we steeds groeien en ook de onkosten en huur. Volgens berekening hebben wij zeker 3000 euro per maand nodig om uit de kosten te geraken, doch het moet realiseerbaar blijven. We staan voor belangrijke beslissing en het komt op het volgende neer.
1.      Ander gebouw andere plaats, met minder kosten doch hebben we minimum 800m2 nodig, met een grote poort met mogelijkheid in en uit te rijden, aangezien we ook een heftruck hebben enz.
2.      Ter plaatse in het gebouw blijven en huren als er een nieuwe eigenaar is, doch dan hebben we ook vaste sponsoring nodig en minimum 3000 euro per maand.
3.      Met pijn in het hart de voedselbank sluiten, maar toch met een goed geweten omdat wij met 24 schatten van vrijwilligers ons uiterste best hebben gedaan voor onze medemensen.

Je kanTeam Hope altijd steunen

Contact; teamhope.voedselbank@gmail.com
BE44973156549445-BICARSPBE22