Truineer Nieuws melden?

KZLWC met 116 renners van start

Ploegvoorstelling bij de Truiense club KZLWC. Die gaat het komende seizoen van start met maar liefst 116 renners in de verschillende categorieën.

it jaar koos wielerclub KZLWC niet voor een klassieke ploegvoorstelling maar verzamelden de renners & rensters – fier in de nieuwe truitjes – buiten op hun trainingsparcours in Bernissem. De Truiense club telt in 2022 maar liefst 116 renners actief in de verschillende categorieën. Voor het tweede jaar op rij haalt de club het prestigieuze ‘Gouden Wiel’ van Cycling Vlaanderen binnen, een kwaliteitslabel voor jeugdvriendelijke club. 

 

Vorig jaar kon de club enkele mooie sportieve prestaties neerzetten. Quinte Geldhof kroonde zich tot Limburgs kampioen veldrijden bij de 1ste jaars nieuwelingen, Maya Louagie werd Vlaams kampioen op de piste, Lisa Coenegrachts behaalde zilver op het BK Virtual Cycling, Brenda Kaczmarczyk voegde nog de Limburgse kampioenentrui (Masters C) toe aan haar palmares en natuurlijk Tim Celen! De G-sporter van KZLWC werd wereldkampioen, behaalde olympisch brons in de tijdrit én zilver in de wegrit. Weinig andere clubs kunnen tijdens de bestelling van nieuwe truitjes meteen om een regenboogtrui vragen. 

Niet alleen blonk de club sportief uit. Wat organisatie betreft blikt de club terug op twee mooie wedstrijden in – alweer – een moeilijk jaar voor inrichters. Op de weg in Hoepertingen werden afgelopen zomer wedstrijden gereden door Miniemen, Aspiranten en Nieuwelingen. In het veld organiseerde KZLWC dit najaar een cyclocrossweekend met 19 wedstrijden op Haspengouwse bodem. Wat de toekomst betreft blijft de club zeker niet bij de pakken neerzitten. In primeur kan het bestuur nu al vertellen dat KZLWC het Limburgs kampioenschap op de weg kreeg toegewezen. Kruis alvast 1 mei 2022 in uw wieleragenda aan! Meer info en details volgen later…