Truineer Nieuws melden?

Eerste Limburgs Mamadepot in Mielen

Ferm Groep Mielen-Boven-Aalst pakt op initiatief van Krista Vanmeer uit met een Mamadepot., een sociaal project met enerzijds een tweedehandswinkel voor kinderspullen tegen miniprijsjes, en anderzijds een ontmoetingsplek. Opening: 26 februari.

Krista Vanmeer: ” Ferm organiseert reeds op 12 plaatsen in Vlaanderen een Mamadepot, gedragen door een groep vrijwilligers, maar dit is voor Limburg het eerste initiatief. Een Mamadepot is  een sociaal project : enerzijds een tweedehandswinkel voor kinderspullen aan een miniprijsje, anderzijds een gezellige ontmoetingsplek met tijd voor een babbel en een gratis tasje koffie.”   

Vanuit de ervaring dat steeds meer jonge gezinnen, maar ook grootouders, op zoek zijn naar een budgetvriendelijke kinderuitzet, dat steeds meer mensen gaan voor duurzaamheid, mede uit bezorgdheid voor ons milieu  en dat een vriendelijk woord en een luisterend oor in deze digitale wereld meer dan nodig is,  neemt Ferm Mielen-boven-Aalst het initiatief een Mamadepot te beginnen. De lokatie is de pastorij in de Kerkstraat 2. De kerkfabriek stelt ons de ruimtes ter beschikking.We betalen er geen huur, wel een bijdrage in de kosten voor nutsvoorzieningen.”

“Iedereen is er welkom, vooral gezinnen in kansarmoede, al dan niet gesteund door OCMW. Wij proberen hen te bereiken via Huis van het Kind, OCMW, de school en CLB, de organisatie ‘zonder honger naar bed’, via St. Vincentius, … en bieden hen een extra kortingkaart aan.”

De opbrengst wordt ook weer opnieuw geïnvesteerd en gaat deels naar de verwarming, elektriciteit, water en onderhoud van de lokatie, maar gaat ook deels naar de bekostiging van de gratis koffie of soep. Daarnaast krijgen we door die opbrengst de mogelijkheid om workshops te organiseren, of eens een (ervarings)deskundige uit te nodigen om mensen op weg te helpen in hun zorgen en mogelijkheden. De ondersteuning van de groep vrijwilligers is ook van belang !

Vanaf 15 januari kunnen spulletjes (tot en met 14 jaar) binnengebracht worden op zaterdagen van 9.30 u. tot 12.30 u.

Op zaterdag 26 februari 2022 gaat het Mamadepot van Ferm Mielen dan echt open van 13.30 u. tot 16.30 u. 

En dan vanaf maart : 1ste en 3de zaterdag van 9.30 u. tot 12.30 u.

                                   2de en 4de woensdag van 13.30 u. tot 16.30 u.

Adres : Pastorij, Kerkstraat 2 te 3891 Mielen-boven-Aalst

Voor meer info : bel Krista Vanmeer : 0478.66.51.17