Truineer Nieuws melden?

Wordt ‘Hart van Haspengouw’ erkend als een ‘Landschapspark’?

Onze streek zit in pole position om erkend te worden als Landschapspark. VRTNWS publiceerde vandaag dat we met onze streek “Hart van Haspengouw” nog in de running zijn om als Landschapspark erkend te worden. Bij een Landschapspark ligt het accent op landschapskwaliteit en de verschillende functies van het gebied. In een Landschapspark moeten landschapsontwikkeling, recreatie, natuur, erfgoed, landbouw, wonen, bedrijvigheid en toerisme hand in hand gaan. Op het einde van het begeleidingstraject, in het voorjaar van 2023, beoordelen de jury’s de plannen. Midden 2023 volgt de eigenlijke erkenning door de Vlaamse regering. Aftellen dus!

© Bloesembar

Bekijk hier de reportage op VRTNWS of lees het hier volledig
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/11/nationale-parken/


“Natuur is geen opsmuk in het Vlaams beleid, het staat er centraal”, zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA). “Na deze jurybeoordeling is meer dan ooit duidelijk dat de potentie van onze natuur en onze prachtige landschappen en erfgoed groot is. We moeten ze dan ook voluit benutten.”