Truineer Nieuws melden?

Wolf gezien in Provinciaal Domein Nieuwenhoven

Op de ‘Welkom Wolf‘-pagina zien we een filmpje van een wolf. Deze zou ook gespot zijn in Nieuwenhoven. Heb jij iets gezien? Laat het ons weten. Ingestuurd door W.H.

© Welkom wolf vzw
Bron – Welkom Wolf
WOLF BUITEN WOLVENGEBIED IN BELGISCH LIMBURG
Exact op het tijdstip waarop een wolf werd gemeld in Kasterlee in de Turnhoutse Kempen, rinkelde op nieuwjaarsdag ook de telefoon voor meldingen van een zwervende wolf in Sint-Truiden en Nieuwerkerken in Belgisch Zuid-Limburg. Ook daar werden de eerste ochtend van het nieuwe jaar beelden gemaakt die bevestigen dat het om een echte Europese wolf gaat. De wolf trok onder meer langs Provinciaal Domein Nieuwenhoven.
Terwijl de wolf van Kasterlee zich op nieuwjaarsdag ’s avonds niet meer liet opmerken – die had ondertussen uitgestrekte natuurgebieden bereikt – liet de zwerver in Limburg zich wel opnieuw spotten: de lange-afstandsloper zette koers van Nieuwerkerken naar Stevoort en Kuringen in Hasselt. Daarbij kruiste hij met succes de E313 (over of onderdoor).
Het is voorlopig onduidelijk met welke vorige waarnemingen de Limburgse zwerver kan gematcht worden. Door het opmeten van pootafdrukken op akkers zouden we een eerste indicatie kunnen krijgen, maar alleen DNA op prooien (ree in dit geval) kan echt uitsluitsel brengen. Daarop is het nog enkele weken wachten, tot INBO klaar is met alle analyses en de resultaten bekend maakt. Intussen kunnen we maar proberen om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen zodat achteraf de puzzel des te beter kan gelegd worden.
Welkom Wolf roept iedereen op om waarnemingen onmiddellijk te melden, bij voorkeur telefonisch, via 0495-32 53 30 of wolven@landschapvzw.be.
Bekijk hier het filmpje.