Truineer Nieuws melden?

Verdedigende flaters worden STVV fataal

Neen, er viel niks af te dingen op de 2-0 overwinning van Club. Maar dat beide goals er kwamen na verdedigende flaters, smaakte zuur. Wat niet wegnam dat Schmidt de kanaries uiteindelijk nog voor erger behoedde.

© STVV

Eerste helft: Licht uit bij Pius

De eerste helft zagen we een dominant Club dat het weliswaar moeilijk had om het Truiense blok te ontwrichten. Tot Pius het nodig vond een handje toe te steken door achteraan blind en centraal terug te spelen. Het leer belandde uiteindelijk in de voeten van De Ketelaere die Schmidt kansloos liet. 1-0 bij de rust.

Tweede helft: Leistner en Bauer als koorknapen

STVV kwam moediger voor de dag en kwam een paar keer piepen. Maar Club en Mignolet in verlegenheid brengen, was er niet bij. Net op het moment dat je dacht dat de kanaries de Bruggelingen iets kon maken, flaterde het Duitse duo Leistner-Bauer. Ze stonden nergens toen Vormer zijn landgenoot Dost in het straatje stuurde en Schmidt met een mooi lobbal kansloos liet. Wat kunnen we verder nog vertellen? De match was gespeeld, natuurlijk. Goed dat Schmidt in de goal stond. Die behoedde zijn club voor een zwaarder verdict.

Onze opinie: Hollerbach moet zich de vraag stellen of Buatu en/of Teixeira centraal achterin niet meer bedrijfszekerheid bieden. Voorin is het te hopen dat het bestuur toch nog werk maakt van een diepe spits (Suzuki verkopen en niets in de plaats halen komt sowieso neer op een verzwakking). Daarnaast is het hopen dat Konaté en De Ridder snel terug zijn en dat Kagawa inderdaad een versterking blijkt.