Truineer Nieuws melden?

Theatergroep Pol Stas brengt zijn geschiedenis naar het stadsarchief

Theatergroep Pol Stas bracht vandaag zijn archief met bijna 100 jaar toneelgeschiedenis over naar het stadsarchief. Een nieuwe mijlpaal.

© KKVT Pol Stas
Mededeling theatergroep Pol Stas
Een nieuwe mijlpaal: vandaag brachten we ons volledige archief over naar het stadsarchief. Bijna 100 jaar toneelgeschiedenis, toneelstuk per toneelstuk zorgvuldig gedocumenteerd, intussen ook gedigitaliseerd en vanaf nu officieel deel van onze stadsgeschiedenis. Met dank aan Phil, een van onze vaste leden voor de vele jaren nauwkeurigheid. We leverden meer dan 30 grote kisten documenten, affiches, beeldmateriaal foto’s af. Inclusief de vele linten en onderscheidingen die de groep en onze acteurs en actrices doorheen de jaren mochten ontvangen.
Uiteraard werken we eraan om ons archief uit te breiden. Op naar ons 100-jarig bestaan! Nog meer theater, nog meer onderscheidingen, nog meer toneelplezier.
Intussen popelen we om na de coronapauze weer op de planken te staan. Achter de schermen werken we verder aan de komende theaterstukken. De passie en goesting wordt alleen maar groter.
Tot snel!