STVV pakt dik verdiend punt op Bosuil

STVV werd op de Bosuil zelden of nooit in verlegenheid gebracht, speelde zeer goed mee, en pakte zo een dik verdiend punt.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: balverlies Brüls leidt tot 1-0

Weinig of geen klasseverschil tussen Antwerp en STVV die eerste helft. De kanaries vingen de Great Old makkelijk op en aasden op de counter. Die gelegenheid kregen ze ook, maar echt gevaar bleef uit. Antwerp stelde daar heel weinig tegenover, maar kwam op het half uur toch op voorsprong met de hulp van STVV. Brüls koos voor de dribbel op het middenveld, gleed uit en Balikwisha profiteerde maximaal met een gerichte knal in de linker benedenhoek. Wie dacht dat de thuisploeg op zijn elan zou doorgaan, kwam bedrogen uit. Het was STVV dat van dan af aan nadrukkelijker kwam piepen. Zo had Hayashi altijd moeten profiteren van balverlies in de thuisverdediging maar de Japanner besloot onbesuisd over. Zo bleef het 1-0 tot aan de rust.

Tweede helft: mooie gelijkmaker op corner van Brüls

Zelfde spelbeeld de tweede helft. Maar nu lukte STVV wel een snel doelpunt. Hoekschop Brüls, verlengd door Leistner, en aan de tweede paal binnengetikt door Hara. 1-1 na amper 10 minuten. Ingestudeerd nummertje of niet, het was alleszins een mooie goal. Wat volgde was een zeer evenwichtige match, met vooral halve kansen aan beide zijden. Maar geen van beide ploegen slaagde erin een nieuwe voorsprong bij elkaar te voetballen, temeer omdat de laatste pass zelden of nooit aankwam. Zo bleef het 1-1. Een punt waar alleen STVV tevreden mee kon zijn. Noem het maar een gouden punt.