Truineer Nieuws melden?

Klauss is een kanarie

De 24-jarige Braziliaan, João Klauss De Mello, wordt tot het eind van dit seizoen geleend van het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. De spits was dit seizoen op uitleenbasis actief bij Standard Luik.

João Klauss genoot zijn jeugdopleiding bij de Braziliaanse clubs SC Internacional, EC Juventude en Grêmio. In 2017 maakte de toenmalige 19-jarige knaap de grote oversteek naar Europa bij het Duitse TSG 1899 Hoffenheim, waarna hij meteen met succes werd uitgeleend aan de Finse topclub HJK Helsinki. De spits toonde zijn neus voor goals en bekroonde zich zelfs tot topschutter in het seizoen 2018 – 2019. Verder verdiende João zijn strepen bij LASK Linz met uitstekende cijfers. De grote doorbraak in de Bundesliga bleef uit waardoor de Braziliaan terecht kwam bij Standard Luik.