Truineer Nieuws melden?

Dure flater van Leistner levert Charleroi drie punten op

STVV had tegen Charleroi zeker een punt verdiend, maar door een flater van Leistner in het begin van de match liepen de Kanaries constant achter de feiten aan. 0-1. Duur puntenverlies, alweer thuis.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: Leistner helpt Charleroi aan voorsprong

Als je er in de eerste helft niet in slaagt om ook maar één bal tussen de palen te mikken en als een ervaren man als Leistner nog maar een keer in de fout gaan op een simpele lange bal, dan sta je logischerwijze 0-1 achter. Daarmee is de eerste helft tussen STVV en Charleroi eigenlijk helemaal samengevat. Voor het overige.. STVV opende sterk, moest echter al snel het initiatief aan Charleroi laten en knokte zich in het laatste kwartier weer helemaal in de match. Doelpogingen voldoende, maar ze gingen allemaal ver over. 0-1 dus bij de koffie.

Tweede helft: gelijkmaker strandt op enkele centimeters

Een trap van Bessilé op de paal (red. buitenspel), en een knik van Hayashi over… Zo begon de tweede helft. Konaté en Koita hadden van bij de start de plaats ingenomen van Reitz en Cacace. STVV ging nu nadrukkelijker en vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Een geweldige schuiver van Hara had beter verdiend. En wat dan gezegd van die vrijschop van Koita tegen de paal?  Maar veel verder kwam STVV niet. Charleroi maakte ook nog nauwelijks iets klaar, zelfs niet als de zee achterin bij STVV op het eind open ging. Zo bleef het 0-1. Duur puntenverlies voor STVV, alweer thuis.