Truineer Nieuws melden?

Angstig STVV wint zonder veel overschot

Een angstig STVV slaagde er lange tijd niet in om Seraing te verontrusten. Tot Marsoni in de zestien aan Brüls ging hangen. Die strafschop, omgezet door Brüls zelf,  betekende het nekschot voor de Metallo’s, die in de slotminuut ook nog een derde slikten via Hara.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: match tussen angsthazen

Een zeer beredeneerd STVV slaagde er ondanks het balbezit veertig minuten niet in om één kans bij elkaar te voetballen. Tot Reitz erin slaagde Hayashi in het straatje te sturen. De Japanner nam Dietz te grazen met een bal tussen de benen. 1-0. Wie dacht dat de kanaries met die voorsprong de rust zouden halen, kwam snel bedrogen uit. Nadrani  knalde een teruglegger van Cachbach voorbij Schmidt. 1-1 bij de rust na een eerste helft waarin de angst om te verliezen bij beide ploegen de bovenhand had.

Tweede helft

Veel evenwichtiger spelbeeld de tweede helft. Met lange tijd de beste kans voor Mikautadze die de bal voorlangs mikte. STVV kwam maar niet aan kansen. Integendeel. Tot  invaller Marsoni in de zestien even aan Brüls ging hangen en die makkelijk neerging. Brüls zelf plantte het leer mooi in het hoekje: 2-1. Het bleef met die uitslag op het bord bibberen en beven voor de mannen van Hollerbach, zeker toen ook Maziz het leer centimeters naast miste. De opluchtig op de Truiense bank was nagenoeg te horen in het lege stadion. In blessuretijd nam Hara echter alle twijfels weg op aangeven van Durkin. 3-1. De kanaries maken meteen weer een sprongetje in de klassering. Seraing komt in vieze papieren.