Truineer Nieuws melden?

Zwak STVV pijnlijk onderuit

Een zwak STVV, dat in extremis nog de gelijkmaker door de neus zag geboord door een tussenkomst van de VAR, moest de duim leggen voor een gretig Cercle en blijf thuis steken op een meer dan schamele 8 op 30.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: Steppe houdt STVV recht

Een eerste helft om snel te vergeten, was het daar op Stayen. Onze kanaries speelden geen enkele vloeiende aanval, laat staan een doelkans bij elkaar. Aan de overkant hield Kenny Steppe de thuisploeg tot twee keer recht, eerst oog in oog met Deman, vervolgens oog in oog met Matondo. 0-0 bij de rust na miserabel vertoon van de manschappen van Hollerbach.

Tweede helft: gelijkmaker dubieus afgekeurd

Wat Cercle in de eerste helft niet lukte, voorbij Steppe geraken, lukte in het begin van de tweede helft meteen. Utkus troefde op hoekschop Suzuki & co af in de lucht en knikte het leer tegen de touwen: 0-1. Lang kon ‘de vereniging’ niet profiteren van die voorsprong. Suzuki kon zich eindelijk ’s doorzetten in de zestien en ging over het been van Utkus. Scheidsrechter Kevin Van Damme twijfelde niet: strafschop! Brüls werkte secuur af: 1-1 en alles te herdoen. STVV kwam zowaar dicht bij de 2-1 toen Brüls van ver Didillon op de proef stelde. Maar de goalie van Cercle kon met een kattensprong nog net bij de bal. Veel kansen vielen er verder niet te noteren. Tot Suzuki een teruglegger van Hara direct op de voeten nam. Maar weer toonde Didillon dat hij een goede keeper is. Even later kregen de kanaries het deksel op de neus. Matondo zette zich door en nam Steppe overhoeks te grazen. STVV leek af te stevenen op een nieuwe nederlaag en een 8 op 30. Tot invaller Cacace daar in extremis anders over besliste. Anders leek over te beslissen…. Want de VAR en Van Damme staken daar uiteindelijk nog een stokje voor.

Mening Frank Boeckx op tv: ik ben er niet zeker van of de goal terecht is afgekeurd. Suzuki raakt de bal niet en hindert ook de keeper niet, dus is dit positiebuitenspel.