Truineer Nieuws melden?

Zepperen-Brustem zwaar onderuit in Alken

Zepperen-Brustem verloor met 3-0 bij de buren uit  Alken. Een overwinning, voor Alken, waar niks viel op af te dingen. Een kort verslag.

Eerste helft: vooral middenspel maar toch 1-0
Nog meer dan de nederlaag op zich, was de manier waarop de 3-0 tot stand kwam pijnlijk voor Alain Peetermans en de zijnen. Goed, beide ploegen trokken van meet af aan de registers open met ‘fel’ voetbal, maar mooi voetbal, laat staan kansen, leverde dat geenszins op. Daarvoor was het wachten tot de 23ste minuut toen Alken een eerste keer de neus aan het venster stak. En meteen was het raak. Maxime Van de Paer legde een teruglegger van Brebels beheerst in het hoekje. De bezoekers van slag, zoveel was duidelijk, want in de minuten die volgden kwam Alken nog twee, drie keer, dichtbij de 2-0. Maar daarna ging de ‘korte’ storm weer liggen, zagen we vooral weer middenveldspel, en bleven verdere kansen uit. 1-0 bij de koffie die deze gure zaterdagavond meer dan welkom was.
Tweede helft: naar 2 en 3-0 in amper 7 minuten
Zepperen-Brustem VV kwam bijzonder mak uit de kleedkamers. FC Alken begon de tweede doorgang zoals ze de eerste waren geëindigd, veel scherper. Nog geen zeven minuten later stond het 3-0 en was de match gespeeld. 2-0 via Davy Stas en 3-0 via Dries Maes. Zepperen-Brustem liet het helemaal hangen, FC Alken ging wat op de rem staan. Het leverde  alles samen een pover schouwspel op. Dan moet je weten dat we in de 22ste minuut de eerste bal van de bezoekers tussen de palen noteerden, jawel de eerste keer in de match tot dan toe. Pas in het laatste kwart kwamen die dan toch opzetten. Maar veel meer dan een verre poging en wat hete standjes voor doel leverde dat niet op. FC Alken speelde de match makkelijk uit. 3-0 dus. Pijnlijk, heel pijnlijk voor Zepperen-Brustem, nog meer aangezien aan de overkant hun ex-coach Kevin Baets en enkele ex-spelers hun gram haalden.
De doelpunten
23min 1-0 Maxime Van de Paer
47min 2-0 Davy Stas
54min 3-0 Dries Maes