Truineer Nieuws melden?

Voorzitter Raf Herbots (Velm VV): “Titel is ambitie maar geen must”

Velm VV staat nog altijd aan kop in 3de provinciale C, zij het nipt. De jongste twee speeldagen ging het immers  mis met nederlagen tegen Eendracht Stevoort en VK Gestel. Reden genoeg voor een babbel met voorzitter Raf Herbots.

© Tony Tachelet

Velm VV staat vandaag nog altijd op kop in 3C. Is de titel nu al de ambitie? Of waarmee zijn jullie tevreden?

Daar kan ik kort op antwoorden. De titel moet de ambitie zijn maar is zeker geen must voor onze club. We willen vooral geleidelijk groeien, vanuit de eigen jeugd, en met jongens van de streek.

 

-Vind je dat het lopende seizoen naar wens verloopt?

Zeker wel. Wij hebben al een periodekampioenschap op zak. Dat was onze eerste doelstelling. En daarnaast liggen wij ook nog altijd op schema voor de titel. Alleen spelen de geblesseerden en quarantaines ingevolge corona ons op dit moment wat parten. Maar daar hebben alle ploegen op tijd en stond wel mee te maken. Dat trekt zichzelf uiteindelijk wel recht.

 

We kunnen niet voorbij aan de trainerswissel. De voetbalwereld reageerde verbaasd dat Philip Heusdens ondanks geweldige resultaten de laan is uitgestuurd. Sinds de wissel werd twee keer van de drie verloren. Hoe sta je hier tegenover?

Voor alle duidelijkheid…. Philip heeft zelf ontslag genomen? Hij merkte zelf wel dat hij het vertrouwen van een aantal spelers was kwijtgeraakt. In een club moet iedereen aan hetzelfde zeel trekken, weet je wel. Lukt dat niet, dan is het op. Neen, ik wijt de nederlagen niet aan de trainerswissel. Gasten als Arne Vanmarsanille en Jonas Meys moeten missen in de spits, vang je niet zomaar op. Arne komt deze week terug en op Jonas hopen we na de winterstop.

 

-Zie je Velm deze dip te boven komen?

Een dip overkomt de beste ploegen, zelfs in eerste klasse. Een club als Velm ontsnapt niet aan die wetmatigheid, natuurlijk. Er is dan ook geen reden tot paniek of wat dan ook. Wij komen deze mindere periode heus wel te boven. Zeker weten.

 

-Wat wil je nog zeggen naar het nieuwe jaar toe?

Velm VV leeft. Dat zie je bij ons aan de supportersaantallen en de beleving rond het veld. Verschillende ploegen voeren hun rangschikking aan. Bij de jeugd stellen we een enorme groei vast. Kijk maar naar de U21. Die zijn herfstkampioen. Als op termijn een aantal jongens uit die ploeg kunnen doorgroeien naar de senioren, zitten we gebeiteld. Ook opvallend, en daar zijn we fier op…. Al onze spelers zijn afkomstig uit een straal van 10 kilometer rond Velm. Waar vind je dat nog?  Velm VV wil een familieclub zijn en blijven, een club ook waar zowel jong als oud zich echt thuis voelt. Verder wens ik iedereen prettige feestdagen toe en een gelukkig en vooral gezond 2022.