Truineer Nieuws melden?

Velm VV pakt eerste thuisnederlaag na zwak vertoon

Het kan de beste overkomen. Leider Velm VV pakte na een collectief zwak vertoon een eerste thuisnederlaag tegen Eendracht Stevoort. 1-3 werd het, een tik die ze in Velm eigenlijk niet hadden zien aankomen.

© Tony Tachelet

Eerste helft: snelle voorsprong Stevoort, onmondig Velm

Heel snel  klom Stevoort op voorsprong. Vesters schilderde met een vrijschop het leer op de knikker van Hermans die Bils kansloos liet. 0-1 na amper vier minuten. Velm dus  meteen op achtervolgen aangewezen. Dat achtervolgen lukte echter niet al te best,  de bezoekers in verlegenheid brengen was er niet bij. Daarvoor acteerden de Velmenaren te slordig en zochten ze ook te vaak de opening centraal doorheen de verdediging in plaats van langsheen de flanken. Bezoekend goalie Peetermans moest zich wel attent tonen op een voorzetschot van Vandevelde, en had ook geluk dat een poging van Houben via de rug van zijn verdediger Santermans over ging. Maar dat nam niet weg dat het Stevoort was dat nog het dichtst bij de 0-2 kwam. Bils hield Hermans van een gemaakte goal en was maar al te blij dat een poging van Jooken via  rug van een thuisverdediger maar net doel miste. De laatste aanval voor Velm was meteen ook de beste van de thuisploeg. Een voorzet van Berghmans werd door De Waele over geknikt. 0-1 bij de rust. Op dat moment trouwens ook een verdiende voorsprong voor de bezoekers.

Tweede helft: Velm VV geeft gelijkmaker snel weer weg

Wie hoopte dat Velm beter geïnspireerd uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Zelfde spelbeeld na de rust. Aan de ene zijde Velm VV dat de ene na de andere stereotiepe aanval uittekende, aan de overkant Stevoort dat makkelijk opving, goed voetbalde en een paar keer gevaarlijk kwam piepen. Zo moest Bils vol aan de bak toen Jooken een afvallende bal vol op de slof nam.  Een belangrijke redding, want iets later stond het 1-1. Een goal trouwens die bijna identiek was aan die van Stevoort. Vrijschop Berghmans, Brouckmans die ongehinderd binnenknikt. 1-1 na een kwartiertje tweede helft. Alles te herdoen, denk je dan. Niet dus. Want nog geen minuut later stond het 1-2 toen Bils, die Velm tot dan toe in de match had gehouden, het leer loste en Hermans er als de kippen bij was om te profiteren. 1-2 dus. Velm reageerde aangeslagen. En toen Cuppens het leer tegen de touwen joeg na een mooie dubbele combinatie op links was het game over. De Waele zag nog een bal tegen de paal ploffen en een verre poging gekeerd door Peetermans. Maar toen was het kalf al lang verdronken. 1-3 dus, na het moet gezegd een collectieve zwakke prestatie van de leider in 3C. Waarmee we niks willen afdingen van de kwaliteiten van Stevoort, dat trouwens verrassend sterk voor de dag kwam.