Truineer Nieuws melden?

Toekomst 18 op de bres voor jongeren

Toekomst 18 zorgt voor geborgenheid en perspectief. “Omdat een gezonde balans voor jongeren belangrijk is om zelfstandig te kunnen worden”, zo luidt het.

 

Niet iedereen krijgt evenveel kansen. Heel wat jongeren bevinden zich soms in een complexe leefsituatie en zoeken hulpverlening. Toekomst 18, dat deel uit maakt van de Vzw Huize Sint-Vincentius, is een kleinschalige woonvorm waar zes jongvolwassenen (16-25 jaar) onder flexibel toezicht samenleven(co-housing) en ondersteund worden door een begeleiding op maat en op tempo van de bewoner. Den Truineer kreeg de kans om een bezoek aan het hoekhuis te brengen. Toekomst 18 blijkt een plek waar jongeren zich een thuis maken en hun dromen trachten te realiseren. Twee begeleidsters vertellen over de missie van het huis. Ook Taicha, een inwoner, getuigt over haar intrede, dagelijks leven en dromen.

Lees meer in ons magazine ‘den Truineer’