Truineer Nieuws melden?

STVV doet wat moet: winnen

STVV heeft het treffen tegen Eupen met 2-0 gewonnen. Een verdiende overwinning, dat wel, en meteen ook de eerste overwinning met meer dan één doelpuntje verschil. Een driepunter ook, die voor de kanaries een serieus verschil betekent in de stand: plaats 13.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: ‘maar’ 1-0

STVV was dominant de eerste helft en speelde een aantal serieuze kansen bij elkaar. Maar een gebrek aan efficiëntie maakte dat het na 45 minuen maar 1-0 stond. Doelpunt van Hara die mooi de laan werd ingestuurd door Konaté en deze keer wel koelbloedig afrondde.

Tweede helft: onnodige spanning

Veel minder kwaliteit in het spel van STVV de tweede helft. De kanaries speelden zelfs met vuur. Maar Eupen, zonder Prevljak, was onmondig. Pas tien minuten voor tijd bracht Suzuki de verlossing toen hij op aangeven van uitblinker Brüls de 2-0 tegen de netten knikte. De overwinning was binnen.