Truineer Nieuws melden?

Papa en dochter Theunis stellen vierde kinderboek voor

Patrick en Aafke Theunis, vader en dochter, stellen samen hun vierde kinderboek voor. ‘Wie hangt er aan mijn  bil’, is de titel van het boek. Aafke is de auteur, papa Theunis de illustrator.

© Aafke Theunis

Aafke Theunis is leerkracht in Basisschool De Fruitboom en sinds 2020 ook auteur. “Een droom die werkelijkheid werd”, zegt ze. Papa, Patrick Theunis, beter bekend onder zijn bijnaam Lassie, is designer en intussen ook mijn rechterhand als illustrator van onze prentenboeken.”

‘Wie hangt er aan mijn bil’ is een humoristisch kinderboek over een bijzonder nijlpaard. Het is een voorleesboek voor kleuters. En beginnende lezertjes kunnen het boekje zelf al lezen, dat hebben mijn lieve collega’s op school voor mij getest”, aldus Aafke.

Meer info via https://www.uitgeverijhetpunt.be/product/wie-hangt-er-aan-mijn-bil/

Het dwergnijlpaard voelt zichzelf opperbest, eigenlijk zelfs het allerbeste van het hele regenwoud. Hij doet geen moeite om dit zelfvoldane gevoel te verbergen. Integendeel hij vindt zichzelf voortreffelijk en pronkt erop los! Zo gebruikt onze kleine majesteit zijn persoonlijke specialiteiten om dit te bewijzen aan de andere dieren. Een stinkende, knalharde scheet hier, een lawaaierige boer daar. Alle dieren denken hetzelfde: ’Met hem zijn we helemaal klaar!’ Gelukkig is er gekko die daad bij woord voegt en ons dwergnijlpaard op zijn plaats zet.