Truineer Nieuws melden?

Opvolging Jef staat ingevolge verkiezingsuitslag vast

HBVL pakt al uit met Eveline Kevers als opvolger voor Jef Cleeren. Voorzitter Peter Borgs (CD&V) geeft aan dat die opvolging logischerwijze bepaald wordt door de verkiezingsuitslag, nu niet aan de orde is en pas einde januari aan bod zal komen.

Voorzitter Peter Borgs: “Het voelt ongemakkelijk om nu over de opvolging van Jef te praten. Dat hoeft eigenlijk niet en is niet eens aan de orde, want ingevolge de verkiezingsuitslag staat die vast. Als partij willen wij nu in de eerste plaats stilstaan bij het overlijden van Jef en hem een waardig afscheid bezorgen. Wij, onze partij en onze stad verliezen een loyaal mens, een icoon dat ruim 50 jaar een gevestigde waarde is geweest in onze Truiense politiek en ook binnen de provincie zijn sporen heeft verdiend.”

Eveline Kevers: “Wat kan ik zeggen? Dit overvalt me allemaal. Ik had Jef liever in andere omstandigheden opgevolgd.  Ik zal er alleszins alles aan doen om een waardige opvolgster te zijn en zal proberen evenveel inzet en spirit aan de dag te leggen, in het belang van elke Truienaar. Een grotere eer kan ik Jef niet bewijzen, denk ik. Ik ben nieuw, en moet nog veel leren. Ik zal in eerste instantie dan ook vooral mijn ogen en oren de kost geven en proberen zoveel mogelijk ervaring op te doen. Wat niet wegneemt dat ik toch ook een afdruk van mezelf wil achterlaten van zodra het even kan.”

Eveline Kevers woont in Wilderen en zetelde deze legislatuur al binnen het OCMW, een mandaat dat zij nadien ruilde voor het voorzitterschap van de Bouwmaatschappij Nieuw Sint-Truiden. Daarnaast is zij leerkracht secundair onderwijs in Hasp-O Centrum. Zij is ook voorzitter van de CD&V-vrouwenafdeling Vrouw & Maatschappij en lid van het partijbureau.