Truineer Nieuws melden?

Terechte nederlaag voor STVV

Terechte nederlaag voor STVV, dat bij Anderlecht te laat aan voetballen dacht en er niet meer in slaagde een (voor Anderlecht magere) 1-0 achterstand ongedaan te maken. Het werd in de slotminuut zelfs nog 2-0.

© Kevin Vanhees

Miserabele eerste helft van beide kanten

Wat te zeggen over de eerste helft: niet veel… Een uitstekende kans voor Verschaeren, maar naast. En een schot tussen de palen van Brüls maar te zwak. Voor het overige zagen we een thuisploeg die geen gaatjes vond en bezoekers die achterin secuur stonden te verdedigen maar naar voor toe niks klaar maakten.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

STVV begint dramatisch aan tweede helft en probeert dan toch (te laat)

Baleverlies, fouten…. STVV grossierde erin van bij de start van de tweede helft. Eerst had Schmidt nog een enorme reflex in huis op een dichte knik van Verschaeren. Maar even later had hij geen verhaal op een kopbal van Refaelov. Onze kanaries moesten het nu plots over een andere boeg gooien. En dat leek vrij goed te lukken. Konaté was dichtbij de gelijkmaker maar knikte het leer nipt naast.  STVV toonde nu wel dat het kan voetballen maar had geluk dat Verschaeren een opgelegde kans hoog over schoot. Hollerbach ging met nog een kwartier te gaan alles op alles spelen. Texeira en Bauer maakten plaats voor Koita en Hara. STVV had twee keer geluk op evenveel pogingen van Refaelov. Veel leverde het aanvallend geweld voor onze kanaries op een aantal gevaarlijke corners na niet meer op. Anderlecht had gewonnen spel en deed er in de slotminuut nog eentje bij. 2-0.