Truineer Nieuws melden?

Mooi punt voor Sporting Aalst bij Stevoort

Na de mooie klinkende overwinning thuis tegen Kortessem was het afwachten hoe Sporting Aalst zich zou aandienen bij Eendracht Stevoort. 1-1 werd het, op een drassig veld. Verdiend.

Een drassig veld zou beide ploegen parten spelen. Zoveel was al van bij het eerste fluitsignaal duidelijk. Stevoort begon het sterkst, had ook een paar uitstekende kansen, maar liet die liggen, ook al omdat doelman Fontaine (foto) zeer attent was en een paar keer goed uitkwam en zo de thuisaanval aan het twijfelen bracht. Wie de kansen mist, krijgt het deksel op de neus, zegt een voetbalwet. En zo geschiedde. Dieter America knalde iets na het kwartier een afvallende bal in de winkelhaak: 0-1. Aalst in een zetel, denk je dan. Maar toch moesten de mannen van coach Patrick Brugmans voor rusten nog de gelijkmaker toestaan. Cuppens werd aangetikt in de zestien en zette vervolgens zelf de strafschop om: 1-1.
Begon Stevoort het sterkst aan de match, dan begon Aalst het sterkts aan de tweede helft. Een schot van Lowies ging voorlangs en een kopbal van Smets werd miraculeus door de thuisgoalie gered. Een verhaal van net niet, dus. Maar dan nam Stevoort weer over, wat niet wegnam dat Aalst tot twee keer toe een strafschop claimde. Doelpunten bleven echter uit, beide goalies stonden ook heel attent te keepen. Een tweede gele kaart voor Frederickx dreigde nog roet in het eten te gooien voor de Aalstenaren.  Maar Stevoort kon niet profiteren. De 1-1 ruststand was dus ook de eindstand. Alles samen een billijke uitslag.