Mathieu Nijs schittert op World Cup schermen in Polen

Mathieu Nijs (19) uit Mechelen-Bovelingen heeft gisteren gescoord tijdens de World Cup schermen in Leszno, Polen. Met een 5de plaats individueel plaatste hij zich voor het komende EK en WK schermen.

© FB Mathieu Nijs

Mathieu Nijs klinkt dolgelukkig op zijn facebookpagina, na zijn vijfde plek (op 182 schermers)

Dit is veruit mijn beste resultaat ooit in een wedstrijd. Hierdoor ben ik geselecteerd voor het Europees en Wereldkampioenschap. Ik wil iedereen bedankebn die heeft bijgedragen tot mijn prestatie. Mijn ouders en sponsor Klaarchitektuur, mijn personal trainer Wouter Vandevennen en Uhlman Fencing voor het beste materiaal. Ook een dankjewel aan al mijn coaches. Dank ook aan mijn teamgenoten voor hun steun. Een laatste bedankje voor Mathias Huybens voor de coaching. Dit was mooi, op naar meer.

Vandaag moet Mathieu weer aan de slag, maar dan in teamverband.