Truineer Nieuws melden?

Jef Cleeren (87) is gestorven afgelopen nacht

Jef Cleeren is afgelopen nacht om half 5 overleden. Zo meldt zijn nicht Hilde Hendrickx: “Kerstnacht om 4.30u is nonk, Jef Cleeren, overleden. Na een rijk gevuld leven een vredige heengaan.”

Wij wensen vrienden en familie innige deelneming.

 

Cleeren, geboren op 3 mei 1934,  startte zijn carrière als opvoeder-sportmonitor, maar ging zich reeds op jonge leeftijd toeleggen op de politiek. In 1971 werd hij gemeente- en provincieraadslid. Op 1 januari 1977 volgde hij partijgenoot Firmin Aerts op als burgemeester van Sint-Truiden. Hij zou deze functie achttien jaar bekleden, totdat hij na de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 aan de kant werd geschoven door Ludwig Vandenhove, ondanks het feit dat de CVP de grootste partij bleef en Cleeren de meeste voorkeurstemmen had verkregen. Nadien trok Cleeren zich terug uit de politiek, totdat hij begin 2013 verkozen werd tot voorzitter van de gemeenteraad. Hij bleef voorzitter tot 2017. In 2021 werd hij door het stadsbestuur gehuldigd voor zijn vijftig jaar als lid van de gemeenteraad. Hij bleef lid van de gemeenteraad tot aan zijn overlijden.

Cleeren was jarenlang actief bij STVV, de Truiense voetbalploeg. Hij was in de jaren zestig de rechterhand van trainer Raymond Goethals en hij kreeg de titel van erevoorzitter van de club.

 

Bron: wikipedia