Truineer Nieuws melden?

Horeca en evenementen verder aan banden?

Morgen is het overlegcomité en liggen een aantal verstrengingen op tafel  Daarbij onder meer een vervroeging van het sluitingsuur voor de horeca, en zelfs een annulatie van evenementen binnen en buiten.

Dit zijn de adviezen (nog geen beslissing)

  • Thuis het bezoek beperken tot maximaal 2 à 3 huishoudens te beperken, met voorzorgsmaatregelen (voldoende ventilatie, zelftest vooraf, niet afspreken als je ziek bent, afstand houden, mondmaskers…)
  • Extra maatregelen voor de horeca, gaande van stoppen met alcoholverkoop op een bepaald uur, over sluitingsuur vervroegen naar 20 uur, tot een volledige sluiting.
  • Annuleren van binnen- en buitenevementen.
  • Telewerk uitbreiden: ofwel maximaal 1 terugkomdag per week, ofwel (waar mogelijk) volledig overstappen op telewerk.
  • Maatregelen voor winkelen en contactberoepen: van alleen winkelen (met uitzonderingen voor personen die begeleiding nodig hebben), tot het beperken van het aantal klanten, tot sluiting van niet-essentiële winkels en contactberoepen.
  • Capaciteitsbeperking tot 50 procent in het openbaar vervoer.

Er moet volgens de experten ook een ‘omikronschakelaar komen. “Als er een bepaald aantal besmettingen wordt bereikt, dan zou er een pakket van maatregelen automatisch ingaan. Dat zou wel heel erg op een lockdown gaan lijken, met een sluiting van horeca, niet-essentiële winkels en niet-medische contactberoepen. (Bron VTM-nieuws).

Meer info via klik op onderstaande link

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/12/21/advies-overlegomite/