Truineer Nieuws melden?

Double You Gin wint prestigieuze Diamond Award

Het gerenommeerde International Taste Institute bekroont voor  het 7ejaar op rij de Belgische Premium Double You Gin met 3 gouden smaaksterren, de hoogste  onderscheiding. Deze prestatie levert deze gin nu de prestigieuze Diamond Award op, als eerste gin  ter wereld.

‘Bij Brouwerij & Distilleerderij Wilderen schreeuwen we het doorgaans niet van onze stooktorens.  Maar nu? Nu kunnen we niet anders’, lacht Mike Janssen van Brouwerij & Distilleerderij Wilderen bij  Sint-Truiden. ‘Het is een buitengewoon prestigieuze award. Of dat onze gin nu de beste gin ter  wereld maakt? Dat durven we niet zeggen. Maar dat hij al zeven jaar lang in de smaak valt bij de  grootste chefs en sommeliers ter wereld, dat staat nu wel vast’.  

Het International Taste Institute bestaat uit 200 juryleden uit meer dan 20 landen. Het is een  expertenpanel waarin ’s werelds meest toonaangevende en bekroonde chefs en sommeliers zetelen,  van de chef en sommelier van El Bulli in Spanje en Le Ritz in Parijs tot de persoonlijke chefs en  sommeliers van royalties, presidenten en… Elton John.  

Tot zevenmaal negentig plus 

Het is niet de uniek vormgegeven fles boordevol Bijbelse referenties die Wilderen in de prijzen doet  vallen. Bij het International Taste Institute proeven en testen de smaakexperten volledig  onafhankelijk en blind via een systematische en beproefde methode, waarbij ze elk product  evalueren en scoren op zijn intrinsieke smaakkwaliteiten. Double You Gin kreeg dit jaar van elke  smaakexpert een score hoger dan 90 op 100, waardoor dit Belgische distillaat voor het 7ejaar op rij  bekroond wordt met drie gouden sterren.  

‘In de amper acht jaar dat we de Double You Gin produceren, hebben we best al wel wat prijzen  gewonnen. Sergio Herman is ook al jaren grote fan. Maar deze bekroning is toch wel heel bijzonder.  Een product wint de Diamond Taste Award enkel wanneer het in tien jaar tijd zeven keer de hoogste  onderscheiding krijgt van het expertenpanel. Dat we deze award al na 7 jaar binnenhalen, als eerste  gin ter wereld, maakt ons als kleinschalige, puur Belgische brouwerij en distilleerderij intens gelukkig  en trots’, vertelt Mike.  

Haspengouw en oud snoep op je tong 

Waarom Double You Gin overal zo in de smaak valt? ‘Net dat lokaal en artisanaal Belgisch  vakmanschap’, aldus Mike. ‘De gin wordt met veel liefde voor 100% in Wilderen gemaakt. Het water  wordt opgepompt uit de vruchtbare Zuid-Limburgse grond en zorgvuldig geproefd en geanalyseerd.  Daarna wordt de gin ter plekke met veel geduld gedistilleerd in een hypermoderne installatie. Tijdens  dit proces voegen we maar liefst 21 regionale kruiden, zoals jeneverbes, hop, bloesem en koriander  toe. En als “kers in de gin” werken we onze Double You Gin & Tonic af met het eeuwenoude  zoethoutstokje in het glas.’ 

Tenslotte kon Double You Gin ook nog de DOUBLE GOLD medaille in de wacht slepen tijdens de San  Francisco World Spiritis Competition 2021 én werd het STYLE WINNER op de gerenommeerde World  Gin Awards 2021 in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee pakt Double You Gin drie maal de hoogste  onderscheiding op de drie belangrijkste competities uit de spiritswereld in één jaar.

Double You Gin is verkrijgbaar in bij verschillende drankencentrales, Carrefour, lokale supermarkten,  via de webshop van Brouwerij & Distilleerderij Wilderen en natuurlijk in Wilderen zelf. Tip: de fles is  verzegeld met een engel en een duivel. Gooi deze zegels niet weg, maar breng ze mee wanneer je op  bezoek bent in Wilderen voor twee gratis rondleidingen in de oude stokerij en brouwerij.