Truineer Nieuws melden?

De boeiende kunst van Tom Herck

Ietwat eigenzinnig, maar altijd op zoek naar een dialoog. Kunstenaar Tom Herck maakt nationaal en internationaal spraakmakende installaties met zijn Truiens atelier ‘catacombs’ als uitvalsbasis.

Kunstenaars en Haspengouw, het vormt al lange tijd een mooie symbiose. De diversiteit van ons landschap en de directheid en warmte van zijn inwoners inspireerden heel wat creatievelingen om hun talent te ontvouwen. Zo ook Tom Herck (37), een man die kunst in het DNA heeft zitten. Herck heeft nationaal en internationaal spraakmakende installaties gemaakt en werkt op dit moment in een atelier van 1300 vierkante meter in de kelders van onze voormalige confituurfabriek Materne-Confilux,

omgedoopt tot ‘Catacombs’… Den Truineer schetst het boeiende verhaal van een nog jonge kunstenaar die zichzelf steeds meer op de internationale kaart zet.

We kunnen stellen dat de appel niet ver van de boom valt want jouw vader had ook kunstzinnig bloed in de aderen?

“Mijn vader is beeldend kunstenaar en hij is ongetwijfeld een inspiratiebron voor me geweest. Hoewel hij me altijd vrij heeft gelaten en nooit in een kunstrichting heeft geduwd, geloof ik wel dat dit een grote invloed heeft gehad. Als je als kind regelmatig culturele uitstappen doet, exposities bezoekt, en je vader ziet schilderen en sculpturen ziet creëren, dan laat dat uiteraard wel een indruk achter.”

Lees meer in ons magazine ‘den Truineer’