Truineer Nieuws melden?

Daan Masset met zijn hart in Sint-Truiden

In de nieuwste editie van ons magazine ‘den Truineer’ vertelt de populaire radiomaker Daan Masset waarom zijn hart in Sint-Truiden ligt.

Zullen we je maar meteen op de vingers tikken. Je bent een Truienaar maar je woont in Genk?

“Daar is maar één verklaring voor: de liefde. Mijn vriendin is afkomstig uit Dilsen-Stokkem en werkt daar ook. Ik werk in Hasselt. Genk, waar we ons huis vonden vlakbij Diepenbeek, ligt mooi tussenin. Ik weet dat dit gevoelig ligt in Sint-Truiden (lacht). Maar het was voor ons beiden gewoon een strategische keuze. Meer moet je er echt niet achter zoeken.”

Is er nog iets wat je aan Sint-Truiden bindt? “Natuurlijk. Kan ook niet anders. Mijn ouders wonen hier nog. Sint-Truiden is mijn roots, ik ben hier geboren, opgegroeid, naar school gegaan, eerst in het Heilig Hart op Stenaertberg, daarna in KCST. Als 17- en 18-jarige heb ik hier ook weekendwerk gedaan bij de toeristische dienst. Het was de periode dat de abdijtoren weer werd opengesteld, de periode ook van Katarakt. Pokkendruk was het toen. Fietsen verhuren, mee de vuurpottenwandelingen begeleiden, permanentie aan de balie, het was mijn ding. Als ik niet voor de radio had gekozen, was ik zeker in de reissector gestapt. Dat was en is nog altijd mijn plan B. Ik ben trots dat ik dat heb mogen doen voor Sint-Truiden, net zoals ik nog altijd content ben dat ik hier voor mijn stem gevraagd wordt om projecten in te lezen of te presenteren. Zo mocht ik onder meer de info rond de vernieuwing van de Groenmarkt inspreken, de streekproductenmarkt en de toeristische gids presenteren.”

De rest van het artikel lezen jullie in den Truineer.