Truineer Nieuws melden?

CO-vergiftiging, een stille doder

Het huidige weer ziet er heel mooi en gezond uit, maar in sommige omstandigheden kan het een gevaarlijke situatie opleveren.

© Tony Tachelet

CO-vergiftiging is de belangrijkste vorm van dodelijke intoxicatie in België! CO is een geurloos en kleurloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van gas (aardgas en butaan- of propaangas), kolen, stookolie, petroleum, benzine of hout. In een woning vormen verwarmingstoestellen en installaties voor de productie van warm water mogelijke bronnen van CO. Het is dan ook belangrijk om deze toestellen regelmatig te laten nakijken. Het plaatsen van een CO-detector is geen overbodige investering. Maar ook het ventileren van de woning mag niet vergeten worden.

Alle info via de volgende link:  https://www.antigifcentrum.be/koolstofmonoxide/co-vergiftiging