Ons ziekenhuis kraakt na zware week, maar bezwijkt niet

Ons Sint-Trudo Ziekenhuis heeft deze week te maken gehad met een heuse stijging van corona, een stijging die intussen is afgevlakt met  18 coronapatiënten waarvan 3 op intensieve.  We zitten dus niet meer in het oog van de storm. “Dat komt zeker dankzij onze graad van vaccinatie, maar ook omdat we al zwaar getroffen zijn de vorige keer”, klinkt het bij Miet Driesen, communicatieverantwoordelijke van het ziekenhuis.

© Sint-Trudo Ziekenhuis

Oproep tot vaccineren
“Er zijn voldoende indicaties (en dat zien we hier dagelijks…) dat vaccinatie werkt. Laat ons allemaal geloven in die vaccinatie. Het helpt. En nog meer in die derde komende vaccinatie. Kijk maar in sommige andere landen, zoals in Israël.”

Uitgestelde zorg: hoe staan wij ervoor en wat moeten we doen
Ook hier ontwijken we niet aan uitgestelde zorg: “Laat ons duidelijk zijn. Als je niks hoort, dan gaat alles door. Krijg je toch telefoon, dan helpen we je verder met een volgende datum. Anders dan voorheen: oncologie (lees: hulp bij kankers) gaat gewoon door nu. “Maar helaas stellen we zorg uit. We willen hier vandaag geen paniek veroorzaken. Geen nieuws is goed nieuws. Bel ons niet als je geen nieuws krijgt. We informeren de mensen die hun zorg uitgesteld zien.” Dus zeker niet bellen. Ze zullen u zeker bereiken begrijpen we.