Wie goed verlicht is, maakt kans op prijs

Nog tot en met 12 november kunnen fietsers verrast worden door een lichtpuntje tijdens hun fietstocht. In totaal staan de Fietsersbond en AXA op meer dan 50 plekken door het hele land. Wie goed verlicht is, krijgt een lotje en maakt kans op een mooie prijs.

De dagen worden weer korter. In de ochtend- en avondspits is het donker, wat zorgt voor minder zicht in het verkeer. Een goede fietsverlichting is op die momenten cruciaal. Maar veel fietsers worden overvallen door het donker. Ze komen erachter dat hun fietslampjes stuk zijn, de batterijen op, of dat de kinderfiets ook lichtjes nodig heeft.

Laat je zien op de Fiets!

 

Daarom sloegen de Fietsersbond Sint-Truiden en verzekeraar AXA de handen in elkaar om fietsers letterlijk in de spotlight te zetten. Op maandagavond 8 november aan het station van Sint-Truiden stonden de vrijwilligers klaar om fietsers die goed verlicht waren te bedanken met een lootje om kans te kunnen maken op mooie prijzen. Daarnaast sensibiliseerden ze fietsers die onvoldoende of niet verlicht waren. Ze gaven hen kwalitatieve, oplaadbare lampjes zodat iedereen weer veilig op weg kon.