Truineer Nieuws melden?

Velm VV en coach Philip Heusdens uit elkaar

Velm VV haalde het eerste doel -het periodekampioenschap- met heel veel bravoure binnen en zit ook op schema in de race voor de titel. En toch bleek niet alles koek en ei binnen de groep en meer bepaald tussen een aantal spelers en de coach. “Vandaar een breuk tussen club en coach”, luidt het vanuit het bestuur.

© Philip Kevers

Coach Heusdens had op meer respect gerekend. “Er is me door spelers nooit iets face-tot-face gezegd. Sommigen hadden het blijkbaar moeilijk met mijn aanpak op training. Ze  verweten me dat ik teveel wedstrijdvormen in bovental/ondertal speelde.  Alle respect voor club en bestuur, maar men had wel eerder en harder kunnen optreden tegen een paar pseudo vedetten. Enfin, ik heb altijd alles gegeven. Iedereen was altijd perfect voorbereid, alle tegenstanders werden tot in de puntjes op sterktes en zwaktes geanalyseerd. Die beroepsernst van mij viel blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde. Maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ja, dit doet pijn. Maar ik heb me verder niks te verwijten.”