Truienaar Brecht Boelen brengt verslag uit van aankomst Sint in Limburg

De Sint is weer in de provincie. Het was een Truineer die hem ontving, midden in de nacht, op Alden Biesen. Brecht Boelen kreeg die eer. TVL brengt morgen zondag dan wel geen blijde intrede van de heilige man op tv, een verslag van de nachtelijke ontvangst zal wel te zien zijn.

© TVL

Het was heel erg spannend”, vertelt Boelen, “De Sint komt gewoonlijk nooit toe midden in de nacht. We wisten wel dat Hij zou komen maar niet wanneer”. Rond middernacht kwam hij te voet toe aan Alden Biesen waar Brecht en Rudi hem stonden op te wachten. “Er was wel nog even paniek want zo’n intrede verloopt nooit vlekkeloos en de Sint komt ook nooit te voet”, liet Boelen nog weten, “Een aantal misverstanden zorgden voor de nodige spanning deze nacht maar het belangrijkste is dat de Sint weer in onze provincie is”.

Omwille van Corona zal er dit jaar geen live-intrede worden uitzonden op TVL maar wel een 30 minuten durend verslag van deze nachtelijke ontvangst. Zondag 7 november om 15u kan je de volledige Intrede van de Sint bekijken op TV Limburg.

Kijk naar het filmpje van de geheime aankomst via druk op onderstaande link

https://www.tvl.be/nieuws/sinterklaas-is-in-het-grootste-geheim-aangekomen-in-bilzen-128519?fbclid=IwAR1rHv5q0S757kAb3zK9anCC_UStYQtpiPIWQvj0TIe5nqBqzBquSNm2V6w