STVV pakt verdiende winst tegen Antwerp.

STVV won oververdiend van Antwerp, ook al maakten onze kanaries het met naar onze smaak iets te veel controlevoetbal in de slotminuten nog onnodig spannend. 2-1

Zelfs Lambrechts kan kanaries niet deren

“Ik kan de frustratie bij STVV wel begrijpen. Dat was toch gewoon met 2 handen duwen, wat De Laet deed? Antwerp komt hier goed weg.” Die woorden van Stef Wijnants op Sporza maken duidelijk dat onze kanaries al snel een strafschop werd onthouden toen De Laet zijn handen zette in de rug van Koita.” En dat uitgerekend door de man die tijdens STVV-Anderlecht als VAR-leider aan de basis lang van twee discutabele strafschoppen voor de Brusselaars, Erik Lambrechts dus. Hollerbach baalde, maar de Truienaars lieten zoveel onrecht niet aan hun hart komen. Antwerp was nergens, en STVV profiteerde twee keer. Eerst via Hayashi op voorzet van De Ridder, en vervolgens via een persoonlijke actie van Koita, die een counter eerst leek om zeep te helpen maar vervolgens knap afrondde met een bom. 2-0 bij de rust.

Tweede helft STVV alles onder controle

De tweede doorgang had niet veel meer om het lijf.  STVV controleerde -naar onze mening iets teveel in plaats van op zoek te gaan naar een verlossende derde treffer- Antwerp toonde zich onmondig. De kanaries waren het dichtst bij de 3-0 maar Koita zag zijn poging van de lijn gekeerd. Tot Samatta vanuit het niets (op corner van Fisher) de aansluitingstreffer lukte. 2-1 met nog ruim acht minuten te gaan.