Steve De Ridder man van de match

Geen of weinig discussie bij vriend en tegenstander, zaterdag daar Achter De Kazerne. Steve De Ridder (34) was de man van de match. Alom aanwezig, als aanjager en als rustbrenger in het team. Alweer.

© Rohnny Vandersmissen

De eerste helft

Verrassend begin van STVV dat hoog druk zette en meteen twee kleine kansjes afdwong via Hara en De Ridder. De pogingen gingen echter telkens langs. KV Mechelen nam snel over. Een knal van Storm tegen de paal, aan afgekeurd doelpunt van Mrabti en een goed tussenkomst van Schmidt op een voorzet haalden ons notaboekje. Mechelen was baas, eiste het balbezit op maar speelde o zo weinig kansen bij elkaar. Meer nog. De ploeg van Wouter Vrancken kreeg in die eerste helft nog het deksel op de neus. Na een voorzet en een misverstand tussen Coucke en Bateau werkte Bijker onder druk van Suzuki het leer in eigen doel. 0-1 bij de rust.

De tweede helft

Zelfde spelbeeld. KV Mechelen eiste het balbezit op en drukte of -beter gezegd- probeerde te drukken. De organisatie bij STVV hield echter perfect stand. Meer nog, het waren zelfs onze kanaries die het gevaarlijkst waren voor doel. Maar soms te overhaast, soms te weinig efficiënt leverden ook die kansen geen doelpunten op. Een knal van Hara, in één tijd en van op rechts, had beter verdiend maar zoefde net over de kruising. De Ridder, man van de match, knalde een wenkende kans naast. En Suzuki was te zelfzuchtig en aarzelde te lang om af te drukken. STVV hield uiteindelijk makkelijk stand. Enige smet op de overwinning was de uitsluiting van Bauer, laat in de match. Terecht rood trouwens, weliswaar pas na tussenkomst van de VAR en nadat ref Boterberg eerst ‘maar’ geel had getrokken.

Geen beschrijving beschikbaar.

Foto Rohnny Vandersmissen