Sporting Aalst stuurt Kortessem VV kansloos wandelen

Kortessem VV was zaterdagavond in een kil stadion ‘De Wiel’ geen partij voor een losgeslagen Sporting Aalst. 4-1 werd het. En de score had gerust nog iets hoger kunnen zijn. Alleszins een oververdiende overwinning voor de mannen van coach Patrick Brugmans.

Eerste helft: Aalst troeft Kortessem in alle geledingen af

Een studieronde hadden beide ploegen niet nodig, maar het was meteen te merken dat de bezoekers hun scherpte in de kleedkamer hadden achtergelaten. Sporting Aalst troefde de manschappen van coach Kristof Bas in alle geledingen af, was bijzonder scherp in de duels en gunde de tegenstander nauwelijks balbezit. Dat overwicht resulteerde in eerste instantie echter nauwelijks tot kansen. En toch, toch viel de 1-0, niet toevallig op een standaardsituatie, waarbij Jari Smets een corner hoog boven iedereen uit tegen de netten knikte. Aalst kampeerde van dan af aan bijna constant op de helft van de bezoekers die niks maar dan ook helemaal niks bij elkaar voetbalden. Tom Brugmans besloot in het zijnet, Niels Mombaers schoof het leer nipt voorlangs. Op slag van rust, op een psychologisch belangrijk moment zoals dat heet, was het dan toch weer prijs. Tom Brugmans, ondanks zijn 41 een gesel voor de bezoekende verdediging, profiteerde van een misverstand in geschenkverpakking achterin en deponeerde het leer bijzonder rustig in het mandje. 2-0 bij de koffie die bij dit gure weer trouwens meer dan welkom was.

Tweede helft: Snel naar 4-0, ‘maar’ 4-0

Ook al kregen de elf van Kortessem VV in de kleedkamer een donderpreek van hun coach, het veranderde nauwelijk iets aan het spelbeeld die tweede helft. Na tien minuten stond het 3-0. Rien Francois werd mooi in het straatje gestuurd, zette keeper Dieter Lox in de wind, en schoof het leer rustig tegen de netten. 3-0 en match gespeeld. Zes minuten later was het alweer prijs. Dieter America, ook zo’n gesel voor de bezoekende verdediging, knalde een vrijschop vanuit een onmogelijke positie en  via één of ander lichaamsdeel van een Kortessemspeler tegen de touwen: 4-0. Hoelang was het geleden dat de toeschouwers in De Wiel zo’n knaprestatie van hun team hadden gezien?  Hoe dan ook, Kortessem kreeg van dan af aan iets meer de bal, maar ving daar nauwelijks iets mee aan. De mannen van Kristof Bas ontsnapten nog een paar keer aan de 5-0 en 6-0, onder meer op twee pogingen van Dieter America (zijnet en onderkant lat). Dan mocht thuisgoalie Arno Milis, die in extremis de zieke Kevin Fontaine moest vervangen, toch een eerste keer echt in actie. En hij deed dat met bravoure, onder meer toen hij oog in oog stond met Kobe Clerinx. Ook al had Arno van het houden van de nul intussen zijn doel gemaakt, toch moest hij zich gewonnen geven toen Marko Bojanovic in de zestien teveel tijd en ruimte kreeg om zich vrij te kappen en af te drukken. 4-1. Meer dan die eerrredder zat er voor Kortessem niet meer in. Aalst moch alweer een belangrijke driepunter vieren. En dat deden de mannen van Brugmans, zo te horen aan de geluiden die vanuit de kleedkamer opdoken…. Dik verdiend.
Doelpunten
18′ Jari Smets 1-0
40′ Tom Brugmans 2-0
55′ Rien Francois 3-0
61′ Dieter  America 4-0
71′ Marko Bojanovic 4-1