Schaatsbaan met kerstelfenboom op de Groenmarkt

Back to basics. Zo pakken middenstandsvereniging Shop & The City & de Stad Sint-Truiden vandaag uit. Van vrijdag 10 december tot en met 9 januari gaat het “Truiense Nostalgique” door op de Groenmarkt, het Warmste Plein. Er kan opnieuw geschaatst worden op de Groenmarkt, er komt een heuse kerstelfenboom en er komen thema-avonden. Aangezien de fonteinen uitstaan in de winter vanwege het vorstplan, kan de constructie erop gebouwd worden en krijgt het plein ook in de winter meer gezelligheid.

© Jozef Croughs

Truiense Nostalgie
“Een schaatsbaan centraal in onze stad omringd door blije kindergezichten en leuke thema avonden voor zowel jong als oud, daar gaan we voor. Het allerbelangrijkst is dat de Truienaren weer gezellig kunnen samenkomen met Kerst; zowel met het gezin, vrienden of met de collega’s na het werk. Samen met onze Horeca, Handel & ja Markt hopen we op een topeditie!”, aldus Shop & The City Sint-Truiden dat in tegenstelling tot Leuven en Lier zijn kerstevenement wél laat doorgaan.

Kerstsfeer in de binnenstad
“Dit jaar werd er ook volop ingezet op een constructieve samenwerking tussen zowel Shop & The City als diverse stadsdiensten. Dit heeft er toe geleid dat we een mooi kerstconcept op poten kunnen zetten met beleving in de binnenstad. Zo zullen er naast thema avonden met de nodige ambiance, ook elfenzoektochten georganiseerd worden voor de kinderen”, vertelt Schepen van Handel & Markten Johan Mas. “Op onze Grote Markt zal je de traditionele kerstboom ook terugvinden geflankeerd door lichtgevende wipplanken.”

“De kerstperiode in Sint-Truiden is een tijd van gemoedelijkheid, traditie en gezellig samenzijn”, vertelt burgemeester Veerle Heeren. “We dompelen onze stad dit jaar opnieuw helemaal onder in een nostalgische kerstsfeer, met entertainment en beleving voor alle leeftijden. De Truiense Horeca, Handel & Markt heeft dit jaar alles uit de kast gehaald zodat we elkaar opnieuw kunnen ontmoeten in een sfeervol, winters decor. Of je nu op elfenzoektocht gaat met de kinderen, de schaatsen aanbindt met je vrienden of gewoon wil komen genieten van alle kerstsfeer in onze binnenstad – in Sint-Truiden ben je aan het juiste adres.” aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

Koopmomenten van de centrumhandelaars
De koopzondagen gaan door op zondag 12 en zondag 19 december van 14 uur tot 18 uur. De kerstmarkt van de marktkramers gaat door op zondag 19 december. Ook op zondag 9 januari zijn de winkels open voor de solden van 14 uur tot 18 uur.
Op donderdag 23 december is er ook nog een laatavondopening. “Met dat kerstavond dit jaar op vrijdagavond valt voorzien we speciaal op donderdag nog laatavondopening”, klinkt het.