Truineer Nieuws melden?

REconnect zet jonge vluchtelingen op juiste spoor

Dankzij een samenwerking met Hogeschool UCLL, Fedasil Sint-Truiden en de Stad Sint-Truiden leren jonge vluchtelingen via het project REconnect België beter kennen.

REconnect is een project met het Fedasil opvangcentrum Sint-Truiden in samenwerking met het expertisecentrum van UCLL Inclusive Society, met UCLL Techniek- en WetenschapsAcademie en met de Stad Sint-Truiden.

Jongeren uit Sint-Truiden volgden een reeks naschoolse workshops rond STEM: Science, Technology, Engineering en Mathematics. De groep bestond uit een mix van jongeren uit het opvangcentrum en jongeren uit de streek. Zo bouwden we een wisselwerking uit: taal werd bevorderd, nieuwe talenten werden ontdekt en jongeren binnen en buiten het opvangcentrum leerden elkaar wat beter kennen.

Dit project werd voor het eerst in mei 2021 georganiseerd. De tweede reeks workshops vonden in oktober 2021 plaats. Ook deze keer was het een groot succes. De kinderen uit het opvangcentrum waren elke week enthousiast om hieraan deel te nemen.