Truineer Nieuws melden?

Periodekampioen na hattrick van Arne Vanmarsnille

Velm VV verzekerde zich gisteren met een 5-1 overwinning van de eerste periodetitel in derde provinciale C en bereikt daarmee het eerste doel dat coach Philip Heusdens en zijn groep zich stelden.

Wie enkel naar de uitslag zou kijken, denkt misschien dat het voor Velm VV een walkover werd tegen de buren uit Nieuwerkerken. Niks was minder waar. Na één helft voetballen stond het immers niet onverdiend 0-1 en zag het er niet naar uit dat het een leuke namiddag zou worden voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam Velm echter het scherpst uit de kleedkamer maar toch viel de gelijkmaker er na een discutabale fase waarbij de bal al dan niet achter de doellijn stuitte. De grensrechter gaf aan van wel en de scheids kon niet anders dan volgen: 1-1. Wat zich van dan af afspeelde kunnen we samenvatten in één zin : Velm rook bloed en Nieuwerkerken werkte ongewild mee door te makkelijk doelpunten weg te geven. Daarbij moet nog gezegd dat de bezoekende doelman Appeltans twintig minuten voor tijd  rood pakte, terecht overigens. En die man minder (red. zeker zonder reservedoelman maar met een veldspeler in doel)  hielp de thuisploeg natuurlijk extra om de voorsprong verder uit te diepen.

 

Doelpunten: 34′ Van Looy 0-1; 50′ Patyn 1-1;  54′ Vanmarsnille 2-1; 69′ Berghmans 3-1; 79′ Vanmarsnille 4-1; 86, Vanmarsnille 5-1

Opvallend: grote afwezige bij Velm VV was Tuur Houben die geblesseerd was, maar die de match wel vanaf de zijlijn volgde.