Truineer Nieuws melden?

OPINIE – De coronacijfers opvolgen? België heeft ze niet op zondag en maandag

Is het u al opgevallen? Al sinds 19 juni worden de cijfers niet meer gepubliceerd op zondag en maandag. Ook nu niet. Op zondag en maandag dus geen klaagzang in de nieuwsuitzendingen over de slechte cijfers… We citeren Van Gucht in juni: “De beslissing moet een beetje rust geven aan de mensen die elk weekend een rapport moeten opstellen, en ook de ziekenhuizen ontlasten. Zij moeten hun cijfers van het weekend voortaan pas op maandag doorsturen. De gunstige evolutie van het coronavirus in België laat het ook toe. De situatie is vrij stabiel, maar indien nodig kunnen we de frequentie weer verhogen.” Wij vinden het straf dat de cijfers niet opnieuw dagelijks gebracht worden. Hoe kan men de pandemie hier in België goed monitoren als de cijfers niet opgevolgd kunnen worden?

Sint-Trudo Ziekenhuis deelt coronacijfers wel
Op de website van het Sint-Trudo Ziekenhuis kunnen we wel terecht voor nieuwe cijfers. Daar blijft het aantal met corona besmette patiënten op 23 staan na het weekend waarvan er 5 intensieve zorgen nodig hebben. Dat zijn er wel 2 meer dan eind vorige week.