Truineer Nieuws melden?

Nu ook pickleball in Sint-Truiden

Vanaf donderdag 18 november kan, wie wil, ook in  Sint Truiden pickleballen. Dat kan hier voortaan in de Nina sporthal van Lago Bloesembad. Pickleball speel je met een  ‘paddle’ en een ‘wifflebal’ en wordt meestal twee tegen twee gespeeld (ook in singles).

Vind je het buiten te koud, te nat of teveel wind om te tennissen of te paddelen en wil je toch tijdens de winter blijven sporten ? Wil je een nieuwe (voor Limburg althans) racketsport leren kennen ?

Kom dan in de onderstaande sporthallen eens pickleballen !

  • Nina Sporthal (Lago Bloesembad) in St Truiden : donderdag van 20 u 30 tot 22 u (vanaf 18/11/2021)
  • Sporthal Borgloon : donderdag van 21 u tot 22 u 30 en zaterdag van 15 u 30 tot 17 u 30
  • Sporthal Heers : maandag van 19 u tot 21 u

De kennismaking en gebruik van rackets is gratis. Graag aanmelden via sms naar 0472/332711

Wil je nog meer weten ? 

Hendrik : 0472/332711  

pickleball.limburg@gmail.com

Wat is pickleball ?
* Het is een racketsport die elementen van badminton, tennis en tafeltennis combineert.
* Het kan gespeeld worden door mensen van alle leeftijden en op alle niveaus. Van diegene die geen enkele ervaring hebben met een racketsport tot (ex) sporters met (weinig tot heel veel) ervaring in badminton, tennis, squash, tafeltennis, padel,…
* Het is veel minder belastend voor het lichaam dan andere racketsporten waardoor overbelastingskwetsuren quasi uitgesloten zijn.
* Het wordt gespeeld met een racket (een paddle) met een hard oppervlak en een met gaten geperforeerde plastieken bal (een wiffle)
* Het wordt zowel binnen als buiten gespeeld op een terrein ter grootte van een badmintonveld met het net op ongeveer dezelfde hoogte als een tennisnet.